ZIJIN BOR NABAVLJA NOVU OPREMU I ZNATNO POVEĆAVA PROIZVODNJU

Bor, S.M. – Kompanija “Serbia Zijin Bor Copper DOO”, raspsiala je ovih dana tender za nabavku opreme, materijala i mehanizacije, što je u sklopu projekta tehničke obnove i proširenja kapaciteta. Tender se zatvara 15. juna ove godine. Posebno se naglašava da će se u sledećih šest godina u obnovu i rekonstrukciju rudnika i topionice uložiti milijardu američkih dolara i višestruko povećati proizvodnja.

Zijin Bor od početka marta do sredine aprila ove godine, u poređenju sa istim prošlogodišnjim periodom, uvećao je proizvodnju koncentrata bakra za 53 i katodnog bakra čak za 59 odsto. Nezvanično saznajemo, i da je znatno uvećana i proizvodnja zlata. Korenite promene u organizaciji i rukovođenju kompanijom, navodi se, treba očekivati u drugoj polovini ove godine.

U ovim informacijama posebno se naglašava prvomajska poruka generalnog direktora Zijina Bor, Long Jia– da je priroritet kompanije zapošljavanje mladih i zaštita životne sredine, što već pokazuje prve rezultate. On je napomenuo da stariji radnici pred penzijom treba da ustupe mesto mlađoj generaciji. U tom sklopu je i nedavno potpisivanje ugovora o stručnoj praksi sa 38 apsolvenata i studenata završne godine Tehničkog fakulteta u Boru.

IZVOR: Solarismediabor.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *