Србијански Власи подржавају изборну листу ДЈБ-Двери: “Да ови оду, а да се они не врате“ (ВИДЕО – петоминутна изјава председника Србијански Власи)

Покрети Доста је било и Двери, подржане Удрушењем грађана Србијански Власи, заједно ће изаћи у коалицији на предстојећим локалним изборима у Бору, заказаним за 04. март ове године.  Уважавајући програмске разлике, представници коалиције указали су, на данашњој коференцији за медије, на заједничке програмске циљеве који их повезују када је у питању Бор и интереси грађана.

За потребе заједничког наступа на локалним изборима у Бору, представници ове три групације сачинили су и потписали Споразум групе грађана у коме су наведени сви циљеви и принципи( види текст споразума: прва, друга страна).

-Групу грађана Доста је било и Двери, под слоганом “Да ови оду, а да се они не врате“, оснивамо руковођени следећим циљевима и приципима: борба против корупције у свим њеним облицима; партијско запошљавање; намештени тендери; буразерска економија; потпуна транспарентност и потпуна јавност у раду јавног сектора; укидање партијског запошљавања и пратеће негативне селекције; јавни конкурси и јавне биографије свих функционера, начелника, директора и чланова управних и надзорних одбора; борба против даљег урушавања РТБ-а “Бор“ и јавних предузећа, и самовоље партијских моћника; смена Благоја Спасковског-таксативно је набројао Бранислав Михајловић, председник Општинског одбора Доста је било.

– Покрет Двери има комплементарне ставове са покретом Доста је било. Ми само додајемо део Породичне декларације и у складу са тим тражимо бесплатне уџбенике и бесплатан превоз  за све основце и средњошколце, као и бесплатне вртиће. За наше пољопривреднике, тражимо оснивање земљорадничких задруга, преко којих би могли да пласирају своје производе. За привреднике града Бора, смањење пореза и смањење целокупне бирократске папирологије. За наше најстарије суграђане, којих у општини Бор има преко 40 одсто, повећање стандарда и здравствене заштите- рекао је Саша Станковић, председник Општинског одбора Двери.

– И данас у 21. веку, постоје домаћинства, па чак и засеоци борских села, у којима и дан данас нема водовода. Због климатских промена и рударења у појединим руралним деловима општине Бор извори пресушују до те мере да су мештани принуђени да се пресељавају са својих вековних огњишта у потрази за пијаћом водом за себе и за своју стокоу коју гаје. Спали су на то да им из борског Водовода цистернама довозе воду и њоме пуне њихове резервоаре. Наслућује се еколошка катастрофа као последица недостатка воде. Ми из Удружења Србијански Власи сматрамо да је Општина Бор одавно то морала да реши, имајући у виду ресурсе са којима располаже и завидним буџетом који пуне сви грађани, па и житељи села-сматра Зоран Јанковић, председник Удружења Србијански Власи.

Чланови новоформиране групе грађана позивају и остале политичке групације, грађанска удружења, угледне појединце, као и све остале грађане да им се придруже.

Цео ток конференције за медије, на којој није присуствовала ТВ Бор, која се највећим делом финансира средствима из буџета Општине Бор, можете погледади у видео прилогу.

Петоминутно обраћање председника удружења Србијански Власи, Зорана Јанковића, можете погледати од 4:45 минута до 9:52.

Izvor: bor-sve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *